Biuletyn Informacji Publicznej
Gminy Zbójno

Wyszukiwarka

Odnośniki

Przejdź do: www.zbojno.pl

Treść strony

Ogólna klauzula informacyjna Urzędu Gminy Zbójno (RODO)

Informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest WÓJT GMINY ZBÓJNO z siedzibą w Zbójnie, Zbójno 178A, 87-645 Zbójno, zwany dalej Administratorem; Administrator prowadzi operacje przetwarzania Pani/Pana danych osobowych;
  2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym można się kontaktować poprzez e-mail: iod@zbojno.pl;
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań z zakresu administracji publicznej przez Urząd Gminy Zbójno; odbiorcami danych będą tylko podmioty upoważnione z mocy prawa;
  4. podstawą przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 pkt b i c RODO;
  5. podanie danych osobowych jest:
    • w przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b, dobrowolne lecz niezbędne do zawarcia i wykonania umowy, której stroną jest Pani/Pan lub do podjęcia działań na żądanie Pani/Pana przed zawarciem umowy; w przypadku nie podania danych osobowych nie będzie możliwe zawarcie i wykonanie umowy lub podjęcie działań przed zawarciem umowy,
    • w przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 pkt c, niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, w przypadku niepodania danych niemożliwe będzie wypełnienie obowiązku prawnego ciażącego na Administratorze;
  6. posiada Pani/Pan prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania; przenoszenia danych; cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  7. Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu;
  8. Administrator nie będzie przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;
  9. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez czas określony w ustawie z dnia 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach oraz rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych.

Administrator Danych.

RODO - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 2016 Nr 119).

Metryka

  • opublikował: Robert Witulski
    data publikacji: 2019-03-14 14:55
  • zmodyfikował: Robert Witulski
    ostatnia modyfikacja: 2024-06-13 10:05

Rejestr zmian

  • zmieniono 2024-06-13 10:05 przez Robert Witulski

« wstecz

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 27367
Ostatnia aktualizacja treści obecnej strony: 2024-06-13 10:05:33